top of page

Wat zijn e-nummers nou eigenlijk?

Femke.jpg

Atlijd al een voedingsschema  op maat willen ontvangen?
Dit is je kans!

Voedingsconsulent

Femke's Kitchen

OverFemke

Dit is het moment om jou leefstijl aan te passen

Mijn naam is Femke en ik ben een nieuw gezicht op deze website! Als het gaat om voedingsschema’s en Bootcamp lessen in Joure ben ik degene die je vaak zult zien. Als student aan de Hanzehogeschool Groningen studeer ik Voeding en Diëtetiek en ben ik een diëtist in opleiding. Doordeweeks ben ik dan ook te vinden in Groningen! Naast mijn passie voor voeding ben ik ook al een hele tijd bezig met sporten. Sporten doe ik voornamelijk in de sportschool maar de volleybalvelden van VC Joure ben ik ook veel geweest afgelopen jaren. Daarnaast lees ik graag boeken en probeer ik mij ook zo educatie bij te brengen. Het grootste deel van mijn leven heb ik in Joure gespendeerd, ik heb hier op school gezeten, gesport, vrienden gemaakt en genoten van de natuur. Daarom vind ik het extra leuk dat ik jullie mag helpen!

Hulp bieden op gebied van voeding kan op vele manieren, maar waar ik me vooral voor in wil zetten is het overdragen van kennis in combinatie met begeleiding. Zo schrijf ik bijvoorbeeld recepten en menu’s, maar vertel ik ook waar ik mijn keuzes op baseer. Waarom schrijf ik bijvoorbeeld altijd volkoren graanproducten voor en niet wit of bruin brood? Of wat zijn die E-nummers nou eigenlijk? Dit zijn veel voorkomende vragen waar ik een antwoord op kan geven zonder dat het een ingewikkeld verhaal is. Ik kan individuele vragen beantwoorden maar ook maatschappelijke vraagstukken bespreken. Ik zet me graag in voor het individu maar ook voor het collectief. Algemene voorlichting over wat voeding met je doet en waarom je bepaalde keuzes moet maken. Maar ook op individueel niveau.

Ik hou van ritme, rust en regelmaat. Begrippen die mijn vader mij heeft meegegeven. Ik geloof er in dat als je ritme en regelmaat aanhoudt, dat je zo een gewoonte creëert. Na een tijd is het minder of niet meer moeilijk om bepaalde keuzes te maken maar dan doe je dat uit gewoonte. Daarnaast geven ritme en regelmaat rust. Heb je om 08:00 bijvoorbeeld ontbeten? Dan kan je gerust rond 10:30 een kleine snack nemen of eventueel wachten op de lunch om 12:00. Doordat je een gewoonte creëert geef je jezelf rust en kan je je bezig houden met andere zaken die jij wellicht belangrijker vindt.

Wat kun je van mij verwachten? Ik werk aan standaard schema’s. Op basis van jou voorkeuren kun je kiezen voor een schema die alleen de doordeweekse dagen telt of kun je kiezen voor een schema die ook het weekend mee pakt. Daarnaast zijn er ook nog opties in de duur van de schema’s. Bijvoorbeeld één week, twee weken of een maand. Zou je na afloop of tijdens het volgen van een schema aanpassingen willen zien? Of heb je vragen? Dan kun je met mij in gesprek gaan en dan kijken wij er samen naar. Wil je mij nou eerst even leren kennen? Dan kan dat via een kennismakingsgesprek waarin we jouw doelen bespreken. Blijkt dat een gepersonaliseerd schema beter bij jou past? Dan wordt er afhankelijk van de vraag een nieuw schema opgesteld met aangepaste prijs.

bottom of page