top of page

Acht keer een reden om bootcamp te doen in de regen.

1. De temperatuur tijdens je workout is perfect

Natuurlijk, de eerste paar minuten zijn even bikkelen als je vanuit je droge warme huis de regen instapt, maar zodra je hartslag omhoog schiet en je lichaamstemperatuur een paar graden stijgt kom je erachter hoe fijn die verkoelende douche van Moeder Natuur eigenlijk is tijdens het sporten.


2. Je voelt je een badass bikkel

En dat ben je ook. Je verdient een ferm schouderklopje als je zo stoer bent om de regen te trotseren voor een run of bootcampklasje. Je kan sowieso op het respect rekenen van omstanders die verscholen in hun auto of vanonder de paraplu respect hebben voor je doorzettingsvermogen.

3. Je krijgt er een enorme energieboost van

Wil je die outdoor workout skippen omdat je energielevel niet skyhigh is? Think again! Door je onder een verfrissende regendouche in het zweet te werken krijg je juist energie. Weet je waar je wel moe van wordt? Thuisblijven en je workout verruilen voor een Netflix-uurtje. De regen spoelt de endorfines die vrijkomen tijdens het sporten namelijk echt niet weg.


4. Er zit extra veel zuurstof in de lucht

Feit of fabel? Maakt niet uit, want alleen het idee al dat er door de regen meer zuurstof in je longen stroomt is het waard om je kicks aan te trekken en buiten in actie te komen. Niet alleen de regendruppels zelf, ook de dalende luchtdruk tijdens een regenbui kan dit fijne verfrissende gevoel veroorzaken.


5. Het is heerlijk rustig buiten

Probeer je op een warme zomeravond maar eens door het park te manoeuvreren - zonder pittig ellebogenwerk is dat door de talloze bootcampklasjes en hardlopers een onmogelijke opgave. Hoe anders is dat op een regenachtige dag: de straten zijn zo goed als uitgestorven en in het park heb je alle ruimte om te knallen tijdens een HIIT-workout.


6. Je moet tijdens het sporten wel in beweging blijven

Stilstaan is geen optie, tenzij je het gevoel fijn vindt om als een verzopen katje binnen no time af te koelen. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat je door rennen in de regen minder nat wordt. Hoe dat precies werkt? Check de onderstaande video.


7. Je voelt je onoverwinnelijk na het voltooien van je workout

Het gevoel na het sporten is altijd mega fijn, maar na het trotseren van een plensbui voel je je al helemaal onoverwinnelijk.


8. De warme douche na afloop is beyond hemels

En je hebt 'm ZO hard verdiend!


Go 4 it!

Vriendelijke regen groet Wilco Tigchelaar


245 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page