top of page

Heet heet heet X 7


7 redenen om voldoende water te drinken Het drinken van voldoende water is de meest goedkope en snelle manier om je gezondheid te verbeteren. Lees hieronder waarom. 1. Water bevordert je fysieke prestaties Tijdens het sporten en/of tijdens extreme hitte is het belangrijk om veel water te drinken. Uitdroging ontstaat wanneer je circa twee procent van je vochtniveau verliest. Voor atleten is het niet ongewoon om tijdens de training zes tot tien procent aan lichaamsvocht te verliezen. De volgende effecten kunnen dan optreden: Verandering in lichaamstemperatuur Verminderde motivatie om te bewegen Toenemende vermoeidheid Inspanning voelt fysiek en mentaal zwaarder Drink voldoende water voor optimale fysieke prestaties. 2. Water bepaalt je energieniveau en hersenfunctie Het vochtniveau in je lichaam beïnvloedt je hersenen. Studies tonen aan dat lichte uitdroging meerdere aspecten van de hersenfuncties aantast. Uit een studie onder jonge vrouwen blijkt dat vochtverlies van 1,36 procent het humeur en de concentratie aantast. Daarnaast verhoogt het de frequentie van hoofdpijnklachten. In een vergelijkbare studie onder mannen komt naar voren dat 1,59 procent vochtverlies schadelijk is voor het geheugen. Ook zijn er door vochtverlies toenemende gevoelens van angst en vermoeidheid geconstateerd. 1-3 procent vochtverlies staat gelijk aan het verlies van 0,5-2 kg lichaamsgewicht, gemeten bij een persoon die 68 kg weegt. 3. Water voorkomt en verlicht hoofdpijnklachten In sommige gevallen kan uitdroging tot hoofdpijnklachten of migraine leiden. Water drinken kan de hoofdpijn in enkele situaties verlichten of zelfs wegnemen. 4. Water verbetert de stoelgang Onvoldoende water drinken is een risicofactor voor obstipatie onder jongeren en ouderen. Voldoende water drinken voegt vloeistof toe aan de dikke darm, waardoor deze beter in beweging blijft en de kans op obstipatie verkleint. 5. Water zorgt voor het functioneren van de nieren Onze nieren verwerken 200 liter bloed per dag. Ze verwijderen afval uit ons lichaam en transporteren urine naar de blaas. Zonder water te drinken kan dit proces niet plaatsvinden. 6. Water voorkomt een kater Een kater ontstaat na het drinken van alcohol. Alcohol kan uitdroging veroorzaken. De volgende symptomen kunnen optreden: Dorst Hoofdpijn Vermoeidheid Droge mond

7. Water zorgt voor gewichtsverlies Voldoende water drinken vermindert hongergevoel (waardoor je minder calorieën eet) en versnelt je stofwisseling (waardoor je meer calorieën verbruikt). Door een halve liter water te drinken verhoog je het metabolisme de aankomende 1,5 uur met wel 24 tot 30 procent! Dit betekent dat het drinken van twee liter water je totale energieverbruik verhoogt met maximaal 96 calorieën per dag. Ga jij nu ook meer water tot je nemen?


93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page